Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

8 Haziran 2018

Milletimizin hatta yabancıların bile gözdesi haline gelen Türk Kahvesi yapımından bahsedeceğiz.

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Türk kahvesi tarifi için malzemeler: 8 gr çekirdek kahve, 70 gr 60 derece sıcak su, terazi, kronometre, cezve, ahşap kaşık, ve ısı kaynağı gerekmektedir.

1. 8 gr çekirdek kahveyi en ince derecede öğütün.

2. Öğütülmüş kahveyi cezvenin içine boşaltın.

3. Üzerine 70 gr ve 60 derece sıcaklığındaki suyu ekleyin.

4. Tahta kaşık yardımı ile kahve topakları kalmayacak şekilde karıştırın.

5. Cezveyi orta derecedeki ısı kaynağına yerleştirin ve demlemeye bırakın.

6. Hafif hareketlenme başladığında ısı ayarını hafifçe kısın.

7. Kahve köpüğü yukarı doğru kabardığında ısı kapatılmalıdır.

8. Demlenme süresi 2.00 – 2.30 dakika arasında olmalıdır.

9. 45 derecelik açı ile fincana dökün.

10. Telvenin dibe çökmesi ve ideal sıcaklığa ulaşması için 2.30 dakika bekleyin sonra keyfini çıkarın.

Blog paylaşımlarımızı sosyal medya hesaplarınızda paylaşmayı unutmayın. 🙂

Afiyet Olsun.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir