Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

8 Haziran 2018

Önceki yazılarımızda French Kahve yapımı ve Filtre Kahve yapımından bahsetmiştik, şimdi ise vazgeçilmezlerimizden biri olan Türk Kahvesi yapımıyla ilgili tarif vereceğiz.

Malzemeler:

8 gr çekirdek kahve / 70 gr 60 derece sıcak su / terazi / kronometre / cezve / ahşap kaşık / ısı kaynağı /

1. 8 gr çekirdek kahveyi en ince derecede öğütün.

2. Öğütülmüş kahveyi cezvenin içine boşaltın.

3. Üzerine 70 gr ve 60 derece sıcaklığındaki suyu ekleyin.

4. Tahta kaşık yardımı ile kahve topakları kalmayacak şekilde karıştırın.

5. Cezveyi orta derecedeki ısı kaynağına yerleştirin ve demlemeye bırakın.

6. Hafif hareketlenme başladığında ısı ayarını hafifçe kısın.

7. Kahve köpüğü yukarı doğru kabardığında ısı kapatılmalıdır.

8. Demlenme süresi 2.00 – 2.30 dakika arasında olmalıdır.

9. 45 derecelik açı ile fincana dökün.

10. Telvenin dibe çökmesi ve ideal sıcaklığa ulaşması için 2.30 dakika bekleyin sonra keyfini çıkarın.

Blog paylaşımlarımızı sosyal medya hesaplarınızda paylaşmayı unutmayın. 🙂

Afiyet Olsun.


Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir