Hario Ekipmanıyla Kahve Nasıl Yapılır?

7 Ağustos 2018

Bugün Hario ekipmanıyla lezzetli bir şekilde kahve nasıl demlenir, bunun tarifini vereceğiz ancak yardımcı olabilmesi açısından, önceki tariflerin linklerini buraya da koyalım.

French Press Kahve Nasıl Yapılır? I Filtre Kahve Nasıl Yapılır? I Türk Kahvesi Nasıl Yapılır? I AeroPress Kahve Nasıl Yapılır? I Chemex İle Kahve Nasıl Yapılır?

Şimdi Hario kahve ekipmanıyla demleme tarifine geçebiliriz. 🙂

Malzemeler:

18 gr çekirdek kahve / 290 ml 94 derece sıcak su / terazi / hario / server / filtre kağıdı / değirmen / su ısıtıcısı / kronometre

1. 18 gr çekirdek kahveyi kalın tuz tanesi büyüklüğünde öğütün.

2. Hario’yu serverın üzerine, filtre kağıdı ile birlikte yerleştirin.

3. Bol sıcak su ile filtreyi ve ekipmanları ıslatın. Atık suyu dökün.

4. Terazinin üzerine ekipmanları yerleştirin.

5. Öğütülmüş olan kahveyi kağıda dikkatlice dökün. Harionun kenarlarına yavaşça vurarak kahve yatağını düzleştirin.

6. Kronometreyi başlatın ve 40 gr 94 derecede olan sıcak suyu dairesel hareketler ile tüm kahve yüzeyini ıslatacak şekilde dökün.

7. 35 sn bekledikten sonra kağıda çok yaklaşmadan, yüzeydeki koyu lekeleri giderinceye kadar dairesel hareketler ile kalan suyu dökmeye başlayın. Lekeleri giderince orta noktadan suyu dökmeye devam edin. Su dökme işlemi 1.45 dakikada bitmeli ve su kahve yatağının en fazla 1.5 – 2cm üzerine kadar çıkmalıdır.

8. Hario’yu iki elinizle kavrayıp, sert şekilde 1 kez servera vurun.

9. Tüm demleme işlemi 2.30 – 3.00 dakika arasında sürmelidir.

10. Isıtılmış fincanda hemen servis edin.

Blog paylaşımlarımızı sosyal medya hesaplarınızda paylaşmayı unutmayın. 🙂

Afiyet Olsun.


Comments

  1. rasim solmaz - 13 Eylül 2018 at 20:49 - Cevapla

    çekirdekleri kendiniz mi kavuruyorsunuz?
    50&100’er gramlık deneme paketleriniz var mı?

    • Mambocino - 13 Eylül 2018 at 22:32 - Cevapla

      Merhaba, evet biz kavuruyoruz. Yakın bir zamanda satışa sunulacaktır. Şu an için denemek isterseniz, 250 gramlık paketlerimiz mevcut.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir