Filtre Kahve Nasıl Yapılır?

29 Mayıs 2018

Filtre kahvenin ya seveni vardır ya da sevmeyeni, genelde ortası olmaz :). Kahve severlerin gözdesi olan filtre kahve nedir? Nasıl kullanılır? Bu sorulara cevap vereceğiz.

Filtre Kahve Nedir?

Su, filtreden geçerek öğütülmüş olan kahve çekirdekleriyle buluşur, demlenme sonucunda da filtre kahve elde edilmiş olur.

Filtre kahve yapımı için malzemeler: 40 gr çekirdek kahve, 680ml su, terazi, filtre kahve makinesi, filtre kağıdı, değirmen ve kronometre ihtiyaç duyacağınız malzemelerdir.

Filtre Kahve Nasıl Yapılır?

1. 40 gr kahveyi kum tanesi büyüklüğünde öğütün.

2. Termos ya da cam hazneyi sıcak su ile yıkayarak ısıtın.

3. Filtre kağıdını hazneye yerleştirip bol sıcak su ile yıkayın. Atık suyu boşaltın.

4. Öğütülmüş kahveyi filtrenin üzerine dikkatlice dökün ve kenarlardan yavaşça vurarak kahve yüzeyini düzleştirin.

5. Su haznesine 680 ml su arıtılmış veya içme suyu koyun.

6. Makineyi çalıştırın ve su akmaya başladığı anda kronometrenizi başlatın.

7. Demleme bittiğinde zamanı durdurun. Demlenme süresi 4.30-6.00 dakika aralığında olmalıdır.

8. Cam hazneli bir makineniz varsa demlemiş kahveyi mutlaka bir termosa alın. Maksimum 45 dakika içerisinde demlenmiş olan kahvenizi tüketin.

Filtre kahve tarifini de sosyal medya hesaplarınızda paylaşmayı ihmal etmeyiniz :).

Afiyet Olsun.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir